torsdag 24 mars 2011

Statusuppdateraing:

Jaa du.. kommer nog aldrig mer odla chili mer i mitt liv iaf! ^^ Möjligtvis paprika på enbart solljus!

Men.. har man tagit fan i båt så får man ro honom i land antar jag som det så fint heter.. lust å bara slänga skiten just nu!

18 kommentarer:

Birre sa...

Ärsch! Vad är det nu då? ;)

Niklas sa...

(Kan inte ens skriva kommentarer på min egen blogg längre tydligen så fick logga ut å svara såhär ist!)
Nää men de känns så ovärt, dyra krukor som ja va tvungen å köpa massvis av, dyr jord, armatur som skall stå på i rummet hela tiden för att de sen skall sluta med läget jag har nu, dvs inget får plats i princip. Sådde påtok för mycket, vilket gör det oinspirerande just nu..

Har helt enkelt inte plats till tillräckligt många i förhållande till arbetet och pengarna jag lagt ner, för att det skall kännas värt. Så kan jag sammanfatta det. Men får la se!

Birre sa...

Men nästa år så finns ju allt färdigt redan. Lampor, krukor, hyllor och säker några frön också.
Du får göra såser och pulver av allt och sälja med stor profit! :)
Snart är ju våren här också så man kan flytta ut dom.
Fast ibland känner man sej som mannnen med en gaffel i en värld av soppa. ;)

Blev det krukor från hydrogarden eller hittade du något bättre?

Niklas sa...

Jag har inte köpt några krukor alls än! Känner mig grymt omotiverad att slänga upp ytterligare hundralappar bara till krukor, iiiigen!

Ångrar att jag gav mig på detta!

Susann sa...

Jag har också odlat på tok för mkt. Tänkte sälja några på typ ngt backluckeloppis någonstans.
Man lär sej alltid ngt....så inte för mkt har jag kommit fram till.
Dina plantor är ju jättefina!!
// Susann

Mari sa...

Men Niklas... tråkigt att du känner såååå! Men när du klarat av att ge bort några så du har ett "lagom" antal kvar och dom ger frukt kommer du inte känna så här =). Tiden precis innan man kan ställa ut allt känner jag nog likadant! man har lagt ner så mycket jobb och "inget" händer mer än att man har lagt ut en massa tid och pengar, det kommer ljusare tider =)

irene (irdalen) sa...

Hej Niklas och visst kan jag förstå att det växer på lite för mycket nu med både dina FINA plantor och utgifter. Satsa på dina favoriter och sätt/omskola de andra i rejäla tetra förpackningar och kom o sälj i Surte, på bakluckeloppis, den 21 maj. Det är säkert många som köper av dig, jag ska själv sälja men köper gärna av dig då du har så många roliga sorter. Har du bil eller kan du fixa skjuts? Tråd om Surte loppisen finns på forumet. :)

Crazy4Flowers sa...

Ja ge inte upp, lägg ut några på Tradera eller Blocket så får du igen lite av det du har lagt ut, Tradera tycker jag är rätt kul även om man inte tjänar så mycket, det är så spännande bara grejjen. Du har lärt dig något i år, nästa år ska du inte så fullt så många bara några enstaka av dom sorter du bestämt dig för att odla just det året, sedan sparar du några spännande sorter till året efter.....

Bobbo sa...

Köp 10 liters hinkar på ICA eller ÖB 10kr/st. Bara borra några hål i botten, hur bra som helst. Man behöver ju inte dyr jord och dyligt det växer bra ändå, men vill man ha max av plantan så kostar det tyvärr. Håll i ett tag till så du kan ställa ut dom i solen så skall du se att det blir roligare. Vart hittar jag info om Surte loppisen? Några som skall dit?

Niklas här igen! sa...

Irene: Tack för tipset, aldrig hört talas om en sån marknad.. meen som kille och 20 år gammal hade jag stuckit ut som en albino älg på en åker ungefär! ^^ Så de e högst tveksamt! (;

Självklart lär man sig av sina misstag men man måste ju inte gilla dem för det.. och nu när jag har krukor och kunskap odlar jag som sagt gärna paprika på bara solljus igen, men chili lockar inte alls mer! ^^ Får försöka härda ut tills dem kan ställas utomhus helt enkelt.

Niklas sa...

Bobbo: http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=104951&hl=surte

Crazy4Flowers sa...

Varför inte chili, dom är så läckra, paprika har jag aldrig lyckats med får se om jag får till några plantor i år. Tyvärr får man gärna ohyra om man missar något plantorna vill ha, i år har man klarat sig ännu men har råkat ut varje år innan.

Cilla sa...

men så synd att motivationen har sloknat. Vi kan byta. Du får krukor av mig (nya) så får jag chiliplantor av dig :) DU har verkligen gröna fingrar. Dina plantor har vuxit mycket mer än mina. Men visst krävs det en del att odla. Jag planterade om 40 Fuchsia i går och 20 talet chili. Mitt största bekymmer är att bära hem all tung jord :) och visst kostar det.

Hoppas inspirationen kommer tillbaka.

Hälsningar
Cilla (Alingsås)

Anonym sa...

Hej Nicklas. Ett tips om jord Blomsterhuset i västra Frölunda säljer 4x50L säckar med planteringsjord för 100kr. Har använt deras jord på våra balkongodlingar i några år nu och tycker den har fungerat bra. vet inte om de större blomsterkedjorna har börjat sälja till det priset än.

Hoppas du fortsätter odla.
Hälsningar
Thomas (Västra Frölunda?

Bobbo sa...

Hej, tar mig friheten att länka till en bild.

Som du så är det ont om plats och dessa har växt sen början av januari. Dom kommer att växa mycket mer innan dom kommer ut i växthuset, snart får jag inte plats i källaren själv.

Radera detta inlägget om du tycker att det är olämpligt.

http://img269.imageshack.us/i/dsc0027wc.jpg/

Bobbo sa...

Hej, nu är det dax att du tar dig i kragen och uppdaterar. Som du ser i mitt tidigare inlägg är vi flera som har dåligt med utrymme. Nu kör jag 12x36w + 2x49w + 2x18w. Bara värmen kan komma snart så man kan ställa ut allt !! 25 chili och 30 tomater trängs i källaren just nu.

Niklas sa...

Lustigt att jag läste de idag, för jag återfick lite.. motivation idag! Va ute och rensa i landet, såg gräslöken komma redan med stor kraft å 17 små vitlöksblasar är redan uppe!

Ska fota lite nu och göra en uppdatering!

Niklas sa...

Tack bobbo för puschen framåt! ;)