söndag 16 januari 2011

Bråttom att växa upp?

Mycket kan hända på två dagar, ganska facinerande!

14 Jan:

Två dagar senare:


Ganska coolt! :)


Här är lite randombilder på dem små såhär långt! :)





Det som oroar mig lite dock är att två småttingar som kommit upp ur samma kruka ser väldigt olika ut? Haha! Får väl se hur det löser sig när dem blir större! :) Min favorit hittills är Cayenne, väldigt snygg!

Ha de gött! /Niklas!

8 kommentarer:

Bell sa...

Vad fin din Aji Panca är :D

Niklas sa...

Ja jag hoppas den fortsätter så, blev nästan orolig när den skjutit iväg så, men nu verkar den ha stannat, haha! :)

Bell sa...

Haha, great! :) Jag har plantat fler frön idag, kunde inte låta bli! :D Vet du vilken temperatur som är lämplig för plantorna btw? För dom vill väl inte ha det lika varmt som när dom gror? :O

Bobbo sa...

Jag har pendlat mellan 28-34 när det gror och igår planterade jag om 2 veckor gamla och de hamnade på 25 grader i jorden mitten av krukan. Tror det rekommenderas 16-20 men det beror på var man läser. Jag kommer inte ner lägre i temp där de står nu så får se hur det går.

Bell sa...

Tack för tipset Bobbo! Jag har bara 22-23 grader men många frön har grott ändå :-), men nu vill jag inte sänka temperaturen än på elementet, för har både plantor + fler frö som ska gro. Får sänka värmen sen när alla frön har grott =)

Niklas sa...

De e bra Bell, plantera massor! =D
Jag har läst så mkt olika om de.. vissa som ''aaabsolut'' inte har över typ 22 grader, å vissa som absolut förespråkar ca 28 så..?
Jag har dem i mitt rum, under lysrören, så blir det den temp det blir helt enkelt! :) Gror här å där överallt nu så! :)

Linh sa...

fina bilder!

Niklas sa...

Tack så hemskt mkt! Tycker det är toksvårt att ta bra bilder på dem små, i tokljuset, med vår gamle 5 M-pixel kamera! ^^ Ska ge mig på lite bättre bilder på det som grott imorgon! :)