torsdag 3 maj 2012

Bildbomb nr 1 2012!

Hejsan!

Tänk vad fint väder kan göra för kropp och själ. Kan inte minnas när jag fick en sån kick senast, otroligt härligt, fick verkligen gnistan tillbaka. Tog tillfället i akt, och omskolade en drös chili, och nu känns allt toppen igen. Årets ''svacka'' och ångest för platsbrist, dåligt väder etc blev så otroligt mycket kortare i år, tack vare en månad senare sådd. Så som jag har det nu, kan jag ha i ett tag till, tills vädret blir stabilt och allt kan flyttas ut. Otroligt skönt.

Här kommer en bildbomb på det senaste som hänt:

Valde ut mina favoriter, som nu står så här, under ljuset. Sen bilden togs har jag toppat det längsta lite.

Sen bilden togs har Trinidad Scorpion, längst till höger, fått åka ut och där står nu en Goat Horn. Min favorit.

I köksfönstret är det nu helt fullknökat. Inte en kruka till får plats. Men här tänker jag att de i alla fall överlever, tills värmen kommer.Oregano i kryddlandet, verkar få ny grön tillväxt, och kommer alltså igen efter vintern. Känns väldigt kul!! :)
 

Även timjanen verkar ha ny tillväxt? Grönt och fint på toppen av alla grenar. Vore superkul att ha lyckats övervintra den utomhus, på första försöket! Täckte hela kryddlandet med en massa granris i höstas.

Gräslök, och en oväntad nykomling. En Patricia står där på prov, och har överlevt ett par dagar i alla fall, utomhus dygnet runt då såklart.. 

Rabarbern växer så det knakar! Myllat ner så mycket kogödsel jag kan runt den.

Chokladmyntan fick flytta på sig, och ge plats för vanlig pepparmynta i år, som kommer snart. Men synd att slänga plantan tänkte jag, så den fick ny plats i trädgården. Flyttade hela klumpen och den kommer nu som synes på bilden. Kul! :)

Här är mina krigare, längst ut i fronten. Dessa står alltså från och med 1 maj utomhus, men får smita in i förrådet på nätterna. De verkar stormtrivas i solen. Det är ett litet experiment, för de kommer få stå ute framöver oavsett väder.


Detta är dagsfärskt. Samlade som tur va en massa frön från våra lejongap förra året, och löpte även två fröpåsar med blandade sommarblommor. Sådde alla dessa idag, på plätten där jag hade morötter i fjol (med mediokert resultat). Eftersom folk passerar där jämt och ständigt vill jag hellre ha något fint där. Hoppas att detta funkar!


Det var allt för denna gång! Jag ser åter igen positivt på saker och ting! Kan även meddela att cayenne-plantan som min syster fick i fjol, och som de övervintrade nu har över 20 frukter och är hur buskig och vacker som helst. Så avundsjuk, fleråriga plantor verkar vara rena drömmen!

Kommentera gärna! /Niklas!

1 kommentar:

Linus Danielson sa...

Det ser ju för himla grant ut! Skall också börja sätta ut några av mina plantor snart, bara omplantering till lite större krukor först.
Härlig tid detta med all växtlighet som blossar upp.

Hälsningar från blekinge!