måndag 26 mars 2012

Knäppte lite knoppar!

Det händer grejer för var dag!


Alla tillgängliga knoppar är nu avplockade, passade på att föreviga dem precis innan det var dags för det! ^^ Även de som står med enbart solljus verkar trivas, de växer och sticker inte iväg på något sätt. 

Mer än så kan jag inte riktigt rapportera? Otroligt skönt väder, våren är i full gång och igår var en helt underbar vårdag. Hängde även upp två holkar nära huset, får se om de blir bebodda snart. :)

Ha de fint allihop!


4 kommentarer:

Josefine sa...

OJ gudars vilka fina plantor. Känner mig mycket avundsjuk. Det grodde jättebra och såg fantastiskt ut ett tag hemma hos mig, tills min satanistiske marodör till husdjur ÅT UPP delar av plantorna. Vet inte riktigt om de tänker repa sig någonsin. Tänkte försöka vårda dem ömt nästkommande veckor och bygga någon anordning så att katten inte kommer åt.

Fiffigt med tråget, jag har en gammal insats till en väska som står som bricka under. Det fungerar fint det med.

Anonym sa...

Hej!
Håller med: vilka fina plantor du har! Kul att läsa hur det går framåt för dig. Började odla själv lite försiktigt förra året och upptäckte hur kul det är, så detta året är odlingen klart mycket större :). Har en fråga om knopparna, novis som jag är: Ska man ta bort det första knopparna på chiliplantorna? Ger det bättre skörd?

Ha en bra vecka! NU är våren här =)

Niklas sa...

Hej!
Va kul att du skrev just nu, tänker göra en stor uppdatering idag, lite senare. Fick sån inspiration igår, underbart härlig dag, så jag planterade om massa chili och grejer!

Va kul, hur går det för dig då, i år?

Ja jag tar definitivt bort knopparna, först nu har jag slutat göra det på vissa av dem. Det handlar helt enkelt om att skjuta upp fruktsättningen tills plantan är stor nog att sätta och behålla relativt många frukter. Sen blommar den såklart en eller flera gånger till, oftast, och ger i regel mer frukt den gången. Men de första, de tar jag definitivt bort! :)

/Niklas!

Anonym sa...

Hej igen!
Tack! Då ska jag oxå ta bort de första när de väl kommer. Det går bra iår, har planterat hur mycket som helst, vänner och bekanta får chiliplantor lite då och då :).
Satsade hårt på chilin men har även planterat andra kryddor som växer och frodas. Det är mina bäbisar hihi :-)

Fortsätt blogga! Det är så kul att se dina bilder och läsa om dina växter.
Ha det gott! =)